Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012



«Υγειονομική Διάταξη αναφορικά με κανόνες υγιεινής και καθορισμό προϊόντων που διατίθενται από τα κυλικεία δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων»


Προϊόντα σχολικών  κυλικείων

Προϊόντα που επιτρέπεται  να διατίθενται από τα σχολικά κυλικεία των Δημοτικών σχολείων (Αρ. Πρωτ. ΔΥ1γ/Γ.Π./ 73828,ΦΕΚ 1183 / 31-08-2006)

1. Σάντουιτς – τόστ τυποποιημένα. Με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό. Με τυρί ή και γαλοπούλα. Από τα λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας. Χωρίς μαγιονέζα.
2.Απλά αρτοσκευάσματα :οι φρυγανιές, τα αρτίδια, τα φρατζολάκια, τα σησαμένια κουλούρια, τα παξιμάδια, τα κριτσίνια.
3. Σταφιδόψωμο, Μουστοκούλουρα, Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση(όλα σε ατομική συσκευασία)
4. Τυρόπιτα-σπανακόπιτα(με φέτα ή κασέρι)
5. Γιαούρτι « παντός τύπου», χωρίς συνθετικές γλυκαντικές ουσίες
6.Φρέσκα φρούτα (μήλο, αχλάδι), καλά πλυμένα και σε ατομική συσκευασία.
7.Ξηρά φρούτα (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι
), σε ατομική συσκευασία(50γρ)
8. Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο χωρίς συνθετικές
9. Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή ( χωρίς προσθήκη άλλων συστατικών και έως 150ml).
10. Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός), χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σε ατομική συσκευασία (ως 330
ml)
11. Εμφιαλωμένο νερό του μισού λίτρου
12. Καφές και αφεψήματα μόνο για το προσωπικό.