Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012



«… Λιτά χτίστε τα, ἁπλόχωρα,
μεγάλα, γερὰ θεμελιωμένα,
ἀπὸ τῆς χώρας, ἀκάθαρτης,
πολύβοης, ἀρρωστιάρας, μακριά.
Μακριὰ τ᾿ ἀνήλιαγα σοκάκια,
τὰ σκολειὰ χτίστε.»       Κ. Παλαμάς



Αγαπητοί γονείς,
Ένα ακόμη ταξίδι ξεκινά για να  οδηγήσει παιδιά μας στην μόρφωση και στον πολιτισμό. Μία τεράστια προσπάθεια όπου όλοι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, σαν πλήρωμα καραβιού θα πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι και μονιασμένοι, στην τρικυμία των καιρών ώστε τα παιδιά μας να βρουν το ασφαλές αγκυροβόλι της γνώσης.
Είναι ένα ταξίδι που κρύβει κινδύνους και δυσκολίες. «Τέρατα» και «μάγισσες» μπορεί να τρομάξουν και να πλανέψουν το τσούρμο μας. Μα όλοι μας, σαν μια γροθιά πρέπει να παλέψουμε ώστε τα παιδιά μας, απαλλαγμένα από την κρίση  της οικονομίας και των αξιών, εμποτισμένα με τα ιδανικά του πολιτισμού, της αγάπης για τον συνάνθρωπο και για την Πατρίδα, να φτάσουν στην Ιθάκη τους. Και εκεί, στον απολογισμό του ταξιδιού πρέπει, να έχουμε καταφέρει τα παιδιά μας να δακρύσουν από χαρά και νοσταλγία γι’ αυτό το ταξίδι, το οποίο εμείς πρέπει να έχουμε προσφέρει.  
Η βοήθεια και συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη, ώστε το σχολείο μας, να αποτελέσει την πλατφόρμα της μόρφωσης και του πολιτισμού και όχι μία στείρα αποθήκη γνώσεων που θα αντιγράφονται στον λευκό πίνακα του μυαλού των παιδιών μας.
Ο καθένας μας έχει κάτι να δώσει! Από το πλέον απλό που είναι η στοιχειώδης οικονομική εισφορά, μέχρι και το κορυφαίο που είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Με γνώμονα τις ηθικές αξίες, τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση, και με την κληρονομιά - ευλογία της ελληνικής παιδείας που κοινωνοί είναι τα παιδιά μας, προσβλέπουμε στην από κοινού καταβολή κάθε προσπάθειας, ώστε να ανθίσει σ’ αυτή την γωνιά της Πατρίδας μας το άνθος της μόρφωσης και του πολιτισμού.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική χρονιά!!!
                 Με εκτίμηση
                          -Το-
             Διοικητικό Συμβούλιο