Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012



 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΜΙΑΣ  
ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις τριμήνου Νοεμβρίου, εκεμβρίου 2012 και 
Ιανουαρίου 2013



A. Στη Μεσαία αίθουσα, παρουσιάζεται η μόνιμη έκθεση των έργων του Αλέκου Κοντόπουλου και πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Επίσης, πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Το Ζωγραφικό έργο του Αλέκου Κοντόπουλου», για μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού, καθώς και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, που παραλαμβάνεται πριν  την επίσκεψη των μαθητών από τους υπεύθυνους συνοδούς ή μπορεί να δοθεί στους μαθητές κατά την επίσκεψη στο χώρο της Πινακοθήκης.

Β. Στην Κύρια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται  περιοδικές εκθέσεις με εικαστικό ή γενικότερα πολιτιστικό ενδιαφέρον. Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματισμός του επόμενου τριμήνου είναι ο ακόλουθος:
5 -19 Νοεμβρίου 2012: Έκθεση βιβλίων του ΟΕ Β από το 1937 έως σήμερα. Τα σχολικά εγχειρίδια όλων των τάξεων και των επιστημονικών αντικειμένων, παρουσιάζονται μέσα από τη μοναδική συλλογή του κ. . Νάτσιου.
3 – 21 Δεκεμβρίου 2012: Αναδρομική Έκθεση Γιάννη Χριστόπουλου  Ζωγραφική, Χαρακτική, Γλυπτική  
11-31 Ιανουαρίου 2013: Έκθεση Ζωγραφικής της Στέλλας Μαντοπούλου 


Για κάθε εκδήλωση θα στέλνεται και ιδιαίτερη πρόσκληση με περισσότερες  λεπτομέρειες και στοιχεία για αυτήν και τη δυνατότητα επίσκεψής της από τα  σχολεία.

Γ. Στην αίθουσα Εικονικής Αναπαράστασης γίνεται προβολή με θέμα: Τα Φραγκικά Κάστρα της Στερεάς Ελλάδας (Άμφισσα, Λαμία, Μενδενίτσα, Κάρυστος, Φύλλα [Εύβοιας], Λιβαδειά), κατάλοιπα της περιόδου της Λατινοκρατίας στην Στερεά Ελλάδα. Πρόκειται για μερικά από τα σημαντικότερα και καλύτερα σωζόμενα κάστρα της εποχής της εκείνης, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται φυσικά και το περίφημο κάστρο της  Λαμίας.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος»: 22310 46887, για ορισμό ραντεβού και διανομή του εκπαιδευτικού υλικού.