Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ






 Mε εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν χθες το πρωί 31 Ιουλίου 2018 οι εργασίες της κατασκευής της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 8ου Δημοτικού Σχολείου στα Καλύβια, έργο προϋπολογισμού 795.000,00 ευρώ, το οποίο αποτελούσε ένα όνειρο μέχρι σήμερα για τους γονείς, για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.
  
Μηχανήματα έργου “πήραν θέση” από νωρίς το πρωί και θα προχωρούν σταδιακά στη διαμόρφωση του κάτω τμήματος του χώρου που ανήκει στο Δημοτικό Σχολείο, ώστε να ξεκινήσει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του σημαντικού έργου που θα προσφέρει απλόχερα τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των μαθητών αλλά και την αξιοπρεπή πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αίθουσας  πολλαπλών χρήσεων καθαρού εμβαδού 180,5 μ2 εκ των οποίων τα 38,48μ2 είναι χώρος σκηνής, μια αίθουσα διδασκαλίας καθαρού εμβαδού 51,35 μ2 , χώρος αποδυτηρίων/αποχωρητηρίων με WC ΑμεΑ συνολικού εμβαδού 21,99 μ2, διαμόρφωση δύο ραμπών πρόσβασης ΑμεΑ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, διαμόρφωση ράμπας για την πρόσβαση ΑμεΑ στην αίθουσα διδασκαλίας και στο χώρο αποχωρητηρίων/ αποδυτηρίων , χώρος στάθμευσης 5 θέσεων εκ των οποίων η μία είναι για όχημα ΑμεΑ, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και νέας περιτοίχησης σχολικού συγκροτήματος και διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων με ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ και ζώνες όδευσης τυφλών στην περίμετρο του σχολικού συγκροτήματος.

  Η ολοκλήρωση της πράξης,  συμβάλλει στην  αναβάθμιση της  λειτουργικότητας του σχολείου μέσω της  προσθήκης  νέων χώρων που προβλέπονται από το εγκεκριμένο κτηριολογικό πρόγραμμα του σχολικού συγκροτήματος.   Επίσης  αναβαθμίζεται η  φιλικότητα του σχολικού συγκροτήματος προς τα   ΑμεΑ μέσω της εξασφάλισης πρόσβασης στους χώρους του σχολείου και της κατασκευής WC για ΑμεΑ.

 Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να γυμνάζονται και να περνούν ευχάριστα την ώρα του διαλείμματος, τις ημέρες κατά τις οποίες θα επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η πρώτη σκέψη για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο μας έγινε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τον Φεβρουάριο του 2012. Ο Σύλλογος  ξεκίνησε με την αναζήτηση σχεδίων και τοπογραφικού διαγράμματος και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν σχέδια που να αποτυπώνουν την υπάρχουσα κατάσταση και προχώρησε στην τοπογράφηση του οικοπέδου  και των κτιριακών εγκαταστάσεων του σχολείου, στην σύνταξη  μελέτης διαμόρφωσης του αύλειου χώρου του σχολείου  και στην σύνταξη μελέτης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, οι οποίες υποβλήθηκαν στις τεχνικές υπηρεσίες  του Δήμου. Επίσης με την παραχώρηση του οικοπέδου, νότια του αύλειου χώρου του σχολείου, συντάχθηκε εκ νέου τοπογραφικό διάγραμμα και υποβλήθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων.
Ξεκινήσαμε από το μηδέν με αμφισβήτηση και γκρίνια. Ευτυχώς δεν τα παρατήσαμε. Καταβλήθηκαν άοκνες προσπάθειες που απέδωσαν καρπούς.

Στα πλαίσια των ενεργειών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την ένταξη του έργου «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ» ο Σύλλογος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, τον Δήμαρχο Λαμιέων Νικόλαο Σταυρογιάννη, την Αντιδήμαρχο Βίβιαν Αργύρη,  τον Βουλευτή Φθιώτιδας Αποστόλη Καραναστάση, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Ευθύμιο Γκούμα, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο, με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων.
Στα πλαίσια της έγκρισης του Κτιριολογικού Προγράμματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων με την Διευθύντρια της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΗΣ & ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους αναφέραμε παραπάνω, για την βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια και την επίτευξη του στόχου μας με την ένταξη και την έναρξη κατασκευής του έργου. Επίσης να σημειώσουμε την άψογη συνεργασία που είχαμε με την Διεύθυνση του σχολείου μας και συγκεκριμένα με τον Διευθυντή Κώστα Χριστόπουλο και την Υποδιευθύντρια Γαρυφαλλιά Καρμοίρη.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο του Δήμου Λαμιέων Νικόλαο Σταυρογιάννη, την Αντιδήμαρχο Λαμιέων Παρασκευή (Βίβιαν) Αργύρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πολύ καλό μας φίλο Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο. Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας βήμα και προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Η βοήθεια και συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη, ώστε το σχολείο μας, να αποτελέσει την πλατφόρμα της μόρφωσης και του πολιτισμού για τα παιδιά μας. Σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας