Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΜΙΑΣ 



Αξιότιμοι κύριοι,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτισμικού και μορφωτικού επιπέδου των μαθητών, προγραμματίζει την διοργάνωση δράσεων στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.
Στην όλη αυτή την προσπάθεια, η προσέγγιση και μύηση των μικρών μαθητών στα «μυστικά» του σκάκι, εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά σημαντική αφού μέσω αυτού τα παιδιά θα μπορούν να:

             Αναπτύξουν  την ικανότητα  της  νόησης  και  συγκέντρωσης
             Αναπτύξουν την ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης
             Αυξήσουν  την  νοημοσύνη  και  την  ευφυΐα
             Βελτιώσουν  την  μνήμη  και  τις  μαθητικές  επιδόσεις
             Βελτιώσουν  τη ν ικανότητα  επίλυσης  προβλημάτων  μέσω  της  καλλιέργειας  της      
              αναλυτικής  σκέψης
             Βοηθηθούν  στην  κοινωνικοποίησή  τους
             Γνωρίσουν την ευγενή άμιλλα και το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι»

Η συμβολή του συλλόγους σας σε αυτή την προσπάθεια κρίνεται καθοριστική, λόγω της εξειδίκευσης αλλά και της εμπειρίας που διαθέτετε. Η παρουσία του συλλόγου σας στα δρώμενα της περιοχής χαίρει αποδοχής από πλήθος γονέων που πραγματικά επικροτούν το έργο σας.
Κατόπιν των παραπάνω,  σας  απευθύνουμε  πρόταση συνεργασίας  για την οργάνωση τμήματος εκμάθησης σκάκι στο σχολείο  μας, μέσω του οποίου θα ευοδωθούν οι παραπάνω στόχοι, με ταυτόχρονη διόγκωση των δράσεων του συλλόγου σας και προπάντων την εξάλειψη των εγκυμονούντων κινδύνων που προκύπτουν από την μετακίνηση των μαθητών, καθόσον η περιοχή των Καλυβίων, απέχει 6 χιλ. από το κέντρο της Λάμιας  .  
Παρακαλούμε για την εξέταση της πρότασής μας και προσβλέπουμε στην θετική έκβαση μίας πρωτοποριακής και θετικής συνεργασίας.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο  του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας ,  Δαβάκη 11